Martin Lykke & Jan Michael, og hvad der af fulgte..
Martin Lykke Band, Autumn Rain med mere.
Midt i halvfjerdserne begyndte Martin Lykke og Jan Michael et samarbejde som kom til at strække sig over flere år.
Det startede med at Jan Michael fik plads i det allerede dengang kendte band Autumn Rain med Martin Lykke, Michael Münster, Chris Pedersen og nu pludselig Jan Michael, efter at Michael Gaihede havde forladt gruppen.
Gruppen var kendt for det fine flerstemmige arrangement, og Jan Michaels guitarspil gjorde ikke bandet mindre velklingende, sammen med den ekstra stemme som allerede dengang var god på countrystemmen og de countryprægede andenstemmer, som ikke mange kan.
Vi havde også byens bedste lydmand, Willi Petersen (Bette willy)- bror til Chris. En dag stillede vi op til aftenens koncert på Værtshuset, og i radioen spillede de Larry The logger twostep med Doobie Brothers, og Bettewilly sagde til mig at hvis jeg kunne spille den om aftenen, ville han give en kasse bajere. Som et lille ekstranummer da vi næsten var igennem sidste sæt, forlod de andre scenen og jeg proklamerede væddemålet, og spillede nummeret fra ende til anden. Der var dog en lille fejl i nummeret, men for fanden, jeg skulle jo også nå at komme i bad inden vi skulle spille. Men jeg tror ikke at jeg har modtaget den kasse endnu? Gad vide om det nås? Nå, hvad, jeg har heller ikke godt af det, og Willy har nok glemt det. Men sjovt var det, og jeg kan den endnu.
Jan Michael udvidede det instrumentale med sin gamle håndbyggede skæve 5-strengede banjo med lang hals. Da Jan Michael samtidigt begyndte at spille med Fisker Thomas sammen med Lars Brun, var det en naturlig ting at Lars fik plads på holdet, også fordi hans stemme passede fint ind her.
Sideløbende med Autumn Rain, tog Martin og Jan Michael en del duojobs, hvilket endte med at det var her de gjorde sig til i en lang årrække ,ed masser af jobs i det nordjyske.
På et tidspunkt udvidede de duoen til også at omfatte Per Henrik Rasmussen på elguitar hvilket han jo mestre, og navne som Gøglerkompagniet var oppe at vende indtil de fik Guf med på trommer. Vi fik også en fremragende bassist med fra Hjørring, nemlig Bøje, som var med på indspilningen senere. Guf ankom som regel først til de sidste to sæt efter at de tre andre havde spillet sig varme med et fedt lille repertoire, hvor en del af numrene var skrevet af os selv, samt John Nørgård fra Århus.
Guf røg lidt for meget tossetobak, og da gruppen nu havde ændret navn til Martin Lykke Band, skulle de selvfølgelig lige indspille en LP plade som det jo hed den gang.
De spillede et par jobs på Viseværtshuset og nogle dobbeltjobs hvor de spillede først på aftenen på Viseværtshuset, og kl. 23 pakkede hele lortet sammen og trak afsted med en trækvogn til Skawbohus og spillede indtil kl. 4 om morgenen, og brugte hyren til projektet.
Her kom så Hægge fra Bamses Venner ind på trommerne i stedet for Guf, og også Flemming Fiol fik plads på holdet til indspilningen, ligesom en del af Århus symfoniorkester var med på et par numre. Michael Münster var også med på indspilningen da han skød penge i projektet. Pladen blev indspillet i Horsens hos TOMAstudiet ved Tommy Hansen, som nu har JailhouseStudiet i Horsens.
Selveste Johnny Reimar var interesseret i at udgive, men valgte kun at ville udgive nogle af numrene. Derfor blev projektet droppet, og den kom ikke ud.
Vi fik alle et kassettebånd med indspilningen, og måtte nøjes med det.
17 år efter kontaktede Martin Jan Michael for at spørge om han skulle ligge inde med det kassettebånd i en fornuftig stand, og det gjorde han.
Kassettebåndet blev så sendt til et berømt studie i Nyhavn København, og de rensede lyden så godt det kunne lade sig gøre, og cdén blev udsendt som "Ka´du kom´til" opkaldt efter et af numrene som var skrevet af John Nørgård.
Dette projekt stod Martin alene for, men vi andre fik da et par cdér som tak...
Da Jan Michael i 1984 flyttede til Fyn, fortsatte bandet med anden besætning, og de spiller stadig af og til.
Martin Lykke har sideløbende lavet et par cd´er med andet materiale, og har spillet landet tyndt og sågar lidt i Norge.
Per Rasmussen gik jo ud af gruppen allerede i 1985 kort efter at Jan Michael var rejst, da han blev hentet af selveste Kim Larsen og var med i Bellami i nogle år.
Bøje flyttede til Egtved og kom efter sin konservatorieuddannelse som bassist med mere, i lære som klaverbygger og jeg har ikke set ham siden.
Michael Münster flyttede senere til Århus hvor han vist bor endnu, og spiller blandt andet med det velkendte "Høwi Wienersinger Knaben" et showband som vist nok kun optræder i Skagen om sommeren, med blandt andet John Becker og Hans Meldgård samt Erik Skjødt fra det gamle Toast fra
Århus.
Autumn Rain her med Lars Brun cirka 1978. Nå, fik lige en mail fra vores gamle lydmand, Bette Willie, som gjorde mig opmærksom på, at billedet er fra 1980-1982, det kunne han se på den Peavyforstærker. Tak for det Willie. Det kunne jo være fra den aften hvor jeg sluttede af med at spille "Larry the logger, twostep" for Willie, efter et væddemål, om at jeg da ikke kunne nå at lære at spille den inden aftenen. Væddemålet blev indgået samme eftermiddag da vi stillede grejet op, og jeg indfriede løftet.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE